Ekologické zemědělství má dnes zelenou a zemědělský podnik, který je „moc velký“ a není „eko“, podle médií za moc nestojí. Přitom podnik s i bez ekologické certifikace musí hospodařit tak, aby svou půdu i okolí udržel v kvalitním stavu.
S ředitelem podniku Statek Dlouhé Dvory, s.r.o. Ing. Jiřím Černým jsme hovořili o tom, jak se vyrovnávají s pravidly Společné zemědělské politiky a jak přemýšlejí o rostlinné výrobě a jejím budoucím vývoji.
Pavlína Havlová: V loňském roce se vám podařilo od hejtmana Královéhradeckého kraje získat čestné uznání podniku, který dosáhl nejlepšího úspěchu ve výrobě – za historicky nejvyšší výnos u ozimé pšenice. Čemu vděčíte za takový výsledek?
Jiří Černý: Je to souhra mnoha faktorů: od zalo
Tento článek je exkluzivní obsah
PRO PŘEDPLATITELE PŘÍTOMNOSTI
PŘIDEJTE SE K PŘEDPLATITELŮM Jste předplatitel?
PŘIHLASTE SE
publikováno: 1. 8. 2022