Vybírala jsem maso na neděli v jednom rakovnickém řeznictví. Na pultu leželo krásné hovězí. Začala jsem nad ním s paní prodavačkou trochu konverzovat, protože bylo vážně pěkné.
„Odkudpak ho máte?“ zeptala jsem se.
„To je z mladýho bejčka, je opravdu nádherný. My už jiné než takovéhle pěkné nebereme. Kolik si ho dáte? Z toho uvaříte všechno: výbornou rajskou i svíčkovou…“
Od vedlejšího pultu paralelně slyším jinou zákaznici rozplývající se nad sekanou domácí výroby. „Tu si vyrábíme sami, je opravdu výborná. Kolik si jí dáte? Uvaříte k ní třeba kaši a máte oběd hotový…,“ jako by se ozývala ozvěna odvedle.
Pár vteřin bylo ticho, jak se obě prodavačk
Tento článek je exkluzivní obsah
PRO PŘEDPLATITELE PŘÍTOMNOSTI
PŘIDEJTE SE K PŘEDPLATITELŮM Jste předplatitel?
PŘIHLASTE SE
publikováno: 23. 2. 2021