Potraviny s nálepkou „bio“ bereme za „lepší“, a tím si také vysvětlujeme jejich vyšší cenu. Zkreslená bývá i naše představa o tom, jakým způsobem se biopotraviny vlastně získávají. Ředitel Farmy Otročín Ing. Richard Tintěra nám vysvětlil, jak vypadá produkce biomléka. Rozumíme správně tomu, v čem jsou mléčné biovýrobky „jiné“?
Pavlína Havlová: Proč si myslíme, že bio je luxusní (zdravější) zboží?
Richard Tintěra: Biovýrobky by lidé neměli vnímat jako něco luxusního, ale jako základní potravinu získanou jinak než v konvenci. Ale zákazník často vůbec netuší, co stojí za ekologickým zemědělstvím. I potraviny vyprodukované v konvenčním zemědělství mohou být zdravé. Nevidím jako správné komunikovat bio ja
Tento článek je exkluzivní obsah
PRO PŘEDPLATITELE PŘÍTOMNOSTI
PŘIDEJTE SE K PŘEDPLATITELŮM Jste předplatitel?
PŘIHLASTE SE
publikováno: 27. 6. 2022